Наградата ни бе присъдена от Столичната библиотека

Отличие за Новините на NOVA. Столичната библиотека награди редакцията ни за активната си медийна подкрепа за насърчаване на четенето.

Само за година броят на читателите в градската библиотека се е увеличил с 15 хиляди.

NOVA с отличие „Истински лидер“ в медийния сектор за 2020 г.

Призове получиха и най-четените родни автори. Георги Господинов е писател на годината. Той взе и специална награда - за съпричастност към духовната кауза на библиотеката.

Първото място за най-четени поети си разделят Недялко Йорданов и професор Цочо Бояджиев. А читателят на годината се оказа Панайот Савов, който е доцент от Университета по архитектура в столицата.

Водещата на „Събуди се“ Марина Цекова и Тина Ивайлова с престижни награди „Даниела Сеизова“

„В крайна сметка използваме книгите като едно пространство, в което можеш да останеш сам с читателя, както и читателят сам с автора и да си кажат някакви неща, които обикновено не си говорят с другите хора”, каза Господинов.

„Книгата е пътят към знанието. За нас като медия това признание носи голяма отговорност, затова ще прoдължим да подкрепяме българската култура и книжовно наследство”, коментира Анна-Мария Конова – репортер в Новините на NOVA.

„Благодаря на библиотекарите, защото дават възможност да се докоснем до издания, които са много редки”, каза Савов

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.