Той го прави с благотворителна цел

Актьорът Ники Сотиров изложи свои картини в експозицията „Нюанси“. Изложбата включва 35 маслени и акварелни картини на деца от асоциацията, както и платна на менторите им: Петър Пиронков и Ники Сотиров. 

"Много отдавна не съм правил експозиция. Винаги го правя с благотворителна цел. Много отдавна се изразявам с цвят и форма. На мен не ми стига киното, театъра, телевизията, за да изразя това, което искам да кажа като творец. Затова се стига до картините, които ме правят по-свободен", разкрива той. 

„Другото лице“ на Ники Сотиров - за вярата, духа и прошката (ВИДЕО)

По думите му е невъзможно да рисува по поръчка, защото рисува чувства. "Интересно ми е да видя архитектурата на чувствата, както и цвета им. Нека сам да всеки оцвети чернобелите картини", обясни Сотиров. Първоначално е смятал да покаже само чернобели картини, но впоследствие след молба, носи и многоцветна. Рисува ги с масло и елкит.

Галеристът Мариела Табакова споделя, че е била много изненадана. "Щом видях платната, удоволствието е пълно, те са страхотни. Господ му е дал талант, който трябва да развива в различни посоки", изрази възхищението си тя.

 

 

 
Всички новини от NOVA NEWS следете на страницата на телевизията във Facebook, както и в канала във Vbox7.