Холивуд спря премиерите на филми в Русия

Големите филмови студиа "Уорнър брос", "Уолт Дисни" и "Сони пикчърс" решиха да поставят "на пауза" разпространението на продукциите си в Русия, предаде Асошиейтед прес. 

В следващите седмици те се готвят да представят дългоочаквани заглавия, които обаче няма да стигнат до руския пазар. Още този петък "Уорнър брос" пуска "Батман" по кината в Северна Америка и отвън Океана. Първоначално беше планирано новите приключения на супергероя да стигнат и до руските зрители. Заради нашествието в Украйна обаче разпространението на холивудските продукции временно спира. 

"В светлината на хуманитарната криза в Украйна "УорнърМедия" спира разпространението на филма си "Батман" в Русия", заяви говорител на студиото. "Ще продължим да наблюдаваме как се развива ситуацията. Надяваме се на бързо и мирно разрешаване на тази трагедия", допълни той.

Раздадоха Наградите на гилдията на актьорите (ВИДЕО)

"Уорнър брос" последва решението на "Уолт Дисни", които вчера обявиха, че анимацията "Мей Червената панда" на "Пиксар" няма да излезе в Русия на 10 март, каквито бяха първоначалните планове. Продукцията ще бъде пусната директно в стрийминг платформата "Дисни плюс". 

Преди от "Уолт Дисни" да обявят решението си, се очакваше "Уорнър брос" да пусне "Батман" и в киносалоните в Русия.

Холивуд търси решение за руския пазар заради засиления глобален натиск да се прекъснат бизнес връзките със страната заради войната в Украйна.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.