Анелия и Борислав тръгнаха към Киев на 25 март, когато всички бягат от там

Тема с продължение и то с щастлива развръзка. Преди месец в предаването „Здравей, България” ви  разказахме за семейство българи, чието дете се износваше от сурогатна майка в Украйна. Когато бебето се роди, през сълзи Анелия и Борислав се помолиха на властите да им помогнат, за да вземат дъщеря си и да я изведат с всички необходими документи от Украйна. За съжаление  не срещнаха подкрепа, но пък тръгнаха сами. И въпреки войната дъщеря им вече е с тях.

Надежда за нов живот по време на война

На 25 март, когато всички бягат от Украйна, Анелия и Борислав заминават за там, за да вземат дъщеря си, износена от сурогатна майка. Хоуп се е родила седмица по-рано в клиника в Киев.

По това време Анелия и Борислав са в Лондон, където живеят от години. Обръщат се към консулството за съдействие, но оттам им казват, че трябва да изчакат войната да свърши.

 

Тогава семейството помоли за помощ през ефира на NOVA.

След като не получават помощ, тръгват сами. Качват се на самолета за Полша. Оттам с такси тръгват към границата с Украйна. Късно вечерта пристигат в Лвов. От репродуктивната клиника им казват да чакат бебето там, защото в Киев е опасно.

Бебето е доведено в Лвов с влак от частна детегледачка.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.