Пиесата "Животът на Пи" остана с пет отличия

Мюзикълът "Кабаре" спечели седем награди от 11 номинации, сред които за най-добър режисьор за Ребека Фрекнал и най-добри актьори за Джеси Бъкли и Еди Редмейн.

„За мен това е мечта, най-голямото признание. Играх тази роля когато бях дете в училище и именно този спектакъл разпали страстта ми към театъра и към актьорската игра. И да имам възможност да го изживея отново с тази необикновена група от хора беше невероятно", сподели Редмейн

„За мен е огромна привилегия да бъда част от тази общност, която смятам за свое семейство. Благодаря ви, че ме приехте преди толкова много години. Това е толкова прекрасно“, заяви Джеси Бъкли.

"Кабаре" спечели и награди за най-добра поддържаща роля за Елиът Ливи и Лайза Садови. Мюзикълът е поставен за първи път на Бродуей през 1966 г.

Лондонският мюзикъл "Кабаре" с най-много номинации за наградите "Оливие"

Пиесата "Животът на Пи" по книгата на Ян Мартел за момче, попаднало на спасителна лодка с тигър, спечели пет награди, включително най-добра нова пиеса, най-добър актьор за Хиран Абейсекера и за най-добър поддържащ актьор за седемте изпълнители на ролята на тигъра.

„Това е за коите прекрасни необикновени родители, моята страна Шри Ланка, която преминава през малко труден момент в момента. Мисля за вас и бих искал да съм там с вас... За моето голямо семейство от "Животът на Пи", как сте?", каза в речта си Хиран Абейсекера.

"Завръщане в бъдещето - мюзикълът" по хитовия научнофантастичен филм от 1985 г. спечели наградата за най-добър нов мюзикъл, а пиесата "Съзвездия", взе наградата за най-добро възраждане и най-добра актриса за Шийла Атим.

Наградата на името на актьора Лорънс Оливие е учредена през 1976 г.. Това е най-престижното отличие за британския театър.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.