Спектакълът разкрива живота в Берлин през 30-те години

Лондонският мюзикъл "Кабаре" оглави списъка с най-много номинации за британските награди "Лорънс Оливие" – общо 11.

Спектакълът разкрива живота в Берлин през 30-те години- времето, в което столицата на Германия е в депресия след икономическата криза от Първата Световна война. В главните роли влизат актьорите Еди Редмейн и Джеси Бъкли, които са сред номинираните.

„Когато Джон Кандер и Фред Еб са написали сценария, не са очаквали, че ще бъде актуален и днес. Винаги когато го играем, го чувстваме като лично преживяване, дори повече от оригиналната версия. Със сигурност, имайки предвид случващото се по света, актуалността на този мюзикъл се е увеличила през последните седмици“,споделя режисьорът Ребека Фрекнал.

Представят мюзикъл за живота на Боб Марли

Лиза Садови е номинирана за най-добра актриса в поддържаща  роля за образа й на Фраулайн Шнайдер.

„Това, което харесвам в нашата работа е, че разказваме човешки истории. Ние не сме политически обвързани!  Но знаете ли, натъжава ме фактът, че всеки ден се случва нещо, което може да съсипе живота ти. Виждате какво се случва в Украйна - възрастни хора напускат къщите си, а след себе си остават развалини. Принудени са да тръгнат! Задават си въпроси - Къде отиваме? Какво следва? Животът им просто се променя за секунди", казва Садови. 

Те се предоставят ежегодно от Обществото на Лондонския театър за върхови постижения в професионалния театър в Лондон. Наградите първоначално бяха известни като Театрални награди на Обществото на Уест Енд, но те бяха преименувани в чест на британския актьор Лорънс Оливие през 1984г.

"Уестсайдска история" на Спилбърг оглави боксофиса на Северна Америка

Елиът Леви, номиниран за най-добра поддържаща мъжка роля в мюзикъл за ролята си на еврейския продавач хер Шулц, каза, че решението на героя му да не напуска Берлин въпреки заплахата от насилие е особено близо до сърцето му.

Първоначално продуцирано от Джон Кандер и Фред Еб на Бродуей през 1966 г., шоуто се фокусира върху живота на герои, свързани с опустошен нощен клуб в Берлин по време на възхода на нацистите.

Церемонията ще се състои на 10 април.

ВСИЧКО ЗА ВОЕННАТА ОПЕРАЦИЯ В УКРАЙНА ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitter и Telegram - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.