Приходите на продукцията за уикенда са от 10,5 милиона долара

Съвременната киноадаптация на бродуейският мюзикъл "Уестсайдска история" оглави боксофис класицията на Северна Америка.

Приходите от продукцията на режисьора Стивън Спилбърг през дебютния й уикенд на екраните в САЩ и Канада възлизат на 10,5 милиона долара. Пъстъпленията обаче са доста под очакванията.

Disney инвестира 100 милиона щатски долара в проекта с очакване да бъде един от блокбъстърите за коледните празници.

Филмът трябваше да излезе преди година, но пускането му беше отложено заради пондемията от COVID-19.

Излиза нов филм на Стивън Спилбърг

Продукцията разказва за изпълнената с предизвикателства и проблеми любовната история на Мария и Тони, чиито фамилии враждуват помежду си. Тя е вдъхновена от невъзможната любов на Шекспировите Ромео и Жулиета.

В киноадаптацията си  Спилбърг залага на актьорите Ансел Елгорт, Рейчъл Зиглър, Ариана ДеБосе и други. Той покани също Рита Морено, която участва и в оригиналната версия на "Уестсайдска история" от 1961 г. Тогава тя спечели награда "Оскар" за ролята си на Анита.

Анимацията Encanto, която миналата седмица заемаше първото място, е на втора позиция в боксофис класация на Северна Америка с приходи от продажбата на билети през уикенда в размер на 9,4 милиона щатски долара.

Третото място е за комедията "Ловци на духове: Наследство" с постъпления от 7,1 милиона щатски долара.

Драмата "Домът на Gucci" на режисьора Ридли Скот с участието на Лейди Гага, Адам Драйвър, Джаред Лето, Ал Пачино, Джеръми Айрънс заема четвърта позиция. Приходите възлизат на 4,1 милиона щатски долара.

Челната петица се допълва от филма "Вечните", донесъл от продажбата на билети в киносалоните на САЩ и Канада през уикенда постъпления в размер на 3,1 милиона щатски долара.

Общите приходи от филмите в Топ 10 са 40,2 милиона долара.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.