Знаменитости от цял свят пристигнаха на Лазурния бряг, за да отбележат 75-та годишнина

Блясъкът наистина се завърна в Кан. Знаменитости от цял свят пристигнаха на Лазурния бряг , за да отбележат 75-та годишнина на прочутия фестивал. Всички те в различни периоди от живота си са били част от магията на престижния форум, а сега се събират заедно за премиерата на филма „Невинен” на режисьора Луи Гарел.

Модното дефиле на червения килим започна с топ модела Бела Хадид и продължи с Коко Роша и Наташа Поли.

След тях вниманието на фотографите беше приковано от дизайнерът на „Балмен” Оливие Рустейн и неговата муза Кара Делевин. Разбира се, тя позираше в тоалет на моделиера. Дълга рокля по тялото с изрязани ромбове и ефектно деколте.

Последваха актрисите Кристен Стюарт, Софи Марсо, Адел Екзарчополус, Изабел Юпер и Маги Джиленхол.

Леа Сейду се появи с Виго Мортенсен, те участват на фестивала с филма „Crimes of future”.

ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Бенисио дел Торо ексклузивно пред NOVA за новия си филм

А до тях бяха звездните двойки Мадс Микълсън и съпругата му актрисата Хане Якобсен, режисьорът Итън Коен и Триция Куук, Баз Лурман и Катрин Мартин ,както и Джейк Джиленхол с приятелката му Джийн Кадиу.

Журитата на фестивала предвождани от своите председатели – Валерия Голино и Венсан Линдон също преминаха по червения килим и изкачиха стъпалата към фестивалния дворец.

Носителят на Оскар Гийермо Дел Торо беше сред специалните гости за юбилея на фестивала. Той говори пред Ивелина Кунчева

ЕКСКЛУЗИВНО: Конър Макгрегър, внучката на Чаплин и супермоделът Наталия Водянова пред NOVA

Много съм щастлив да съм тук! Наистина!Завърнах се. Отново има много публика, радостен съм да бъдем пак всички заедно в киносалоните! Просто съм щастлив!", сподели той.

На въпрос по какви проекти работи в момента отговори: Ооо, скоро излиза Пинокио! През декември е премиерата. А след това ще видим какво следва!", разкри режисьорът.

На призива ни да каже на всички свои почитатели у нас той весело каза: "Hola, Bulgaria! Аз съм Гийермо!"

ЕКСКЛУЗИВНО ОТ ФЕСТИВАЛА В КАН: Джоди Фостър с интервю за NOVA

Една от най-влюбените двойки на червения килим бяха актьорите Даян Крюгер и Норман Рийдс. Хубавата Елена изглеждаше прекрасно в червена рокля на Оскар де ла Рента, а той в черен смокинг и папийонка.

На червения килим се появиха режисьорът Мишел Азанависиус и актрисата Беренис Бежо. Кинофорумът беше открит с филма им „Купе”.

"Това е една комедия, в която се говори за киното, за снимането на филм, за един екип, който е на снимачната площадка. Истинска комедия!", посочи тя. И допълни, че премиерата на филма „Артистът” ще остане завинаги в съзнанието й.

От своя страна Азанависиус определи филма като една забавна история, с която се откри фестивала и която предизвика бурен смях в залата. В последния момент бе сменено името „Z” на “Coupez”? Той обясни причината.

ЕКСКЛУЗИВНО: Ан Хатауей, Уди Харелсън и Тилда Суинтън на фестивала в Кан

"Да, в началото се казваше „Зет”, но както знаете тази буква има специфична символика. Вие сте от България, Източна Европа, знаете как се тълкува. Хора от Украйна ме помолиха да променя заглавието и аз го направих веднага. Бях щастлив да сменя името на филма", призна Азанависиус .

Сред гостите на 75-та годишнина на фестивала в Кан беше и отличеният с Оскар и Златна палма режисьор – Коста Гаврас.

"75 години – това е чудесна възраст! За един фестивал – да! Но що се отнася до киното – то няма възраст! Дали е на 100 или 150, киното е вечно!", каза Гаврас.

Той е носител на "Златна палма", но най-ценни са му миговете, в които гледа филмите. той поздрави българите и ги прикани да ходят на кино.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.