Режисьорите Джордж Милър, Рубен Йостлунд и Джеймс Грей стоят зад три големи проекта

Кинофестивалът в Кан е вече в разгара си. Като част от официалната селекция беше представен филма “Три хиляди години копнеж” на режисьора на „Лудия Макс” - Джордж Милър. Главните роли в приказната история той поверява на актьорите Тилда Суинтън и Идрис Елба.

ТРИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ КОПНЕЖ

Пред камерата ни застана Тилда Суинтън.

Тилда, какво беше за вас да представите тази приказна история с Джордж Милър и Идрис Елба?

Беше като магия!

ТРИЪГЪЛНИК НА ТЪГАТА

Шведският режисьор и носител на “Златна палма” Рубен Йостлунд се завърна в Кан. След като през 2017 година комедийната лента “Квадратът” грабна най-високото отличие на фестивала, сега той залага на сатирата в новия си филм “Триъгълник на тъгата”. В главните роли влизат актьорите Харис Дикинсън, Уди Харелсън и Чарлби Крик.

Историята разказва за Алитея Бини, която се занимава с научни изследвания. Макар и доволна от живота си, тя гледаскептично на света. Един ден, на път за Истанбул, тя среща дух, който й предлага да изпълни три нейни желания в замяна на свободата й. Алитея обаче добре знае, че приказните истории с бързо и лесно реализиране на мечти обикновено свършват зле. Съблазнена от разказите на джина, накрая тя му отправя най-изненадващото предизвикателство.

Пред камерата ни се спряха Уди Харелсън и Чарлби Крик.

Уди, как се чувствате на фестивала в Кан?

Много е забавно!

Чарлби, разкажете ни повече за работата си с Рубен Йостлунд?

Беше наистина невероятно! Много по-хубаво отколкото очаквах, всеки път , в който гледам филма, откривам нещо ново. Той е гений. Чувствам се поласкана, че бях избрана да бъда част от този проект.

Като модел какво е за вас да участвате във филм свързан с лукса и модата?

Била съм част от модната индустрия и знам какво се случва зад кулисите. Но филма засяга и важни теми като равенството между половете!

ВРЕМЕТО НА АРМАГЕДОН

На червения килим на кинофестивала в Кан се състоя дългоочакваната премиера на филма “Времето на армагедон” на режисьора Джеймс Грей. Той се завръща в китното френско градче девет години след премиерата на „Имигрантът”. Под блясъка на светкавиците застана Ан Хатауей, която си партнира с Антъни Хопкинс.

Триъгълник на тъгата е разказ за оцеляването в трудни условия и за това как парите не са в състояние да те измъкнат от безизходица. Богата двойка е поканена на луксозно пътуване с кораб, тя трябва да прекара времето си в компанията на група милиардери. Всички те на пръв поглед са равни, поне що се отнася до банковите им сметки, но какво става, когато яхтата потъва в морето? Героите достигат до самотен остров, на който се налага да намерят начин да оцелеят.

Здравейте, завръщате се в Кан отново, какво е усещането?

Страхотно! Току що завършихме филма и с екипа решихме ,че Кан е точното място където да го представим за първи път.

Ан Хатауей също се спря пред екипа ни.

Ан, какво е усещането да сте в Кан за първи път?

Много съм щастлива! Благодаря Ви!

Повече вижте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.