Луксозна марка за бижута с гала в Кан, на която представи специално изработена „Златна палма“

В чест на дългогодишното партньорство на фестивала в Кан и марката за луксозни бижута „Шопар“, художественият директор Каролин Шойфеле представи специално изработена „Златна палма“. Две от листата са обсипани с диаманти – на едното са инкрустирани 75 камъка, а на другото – 25. Те символизират юбилея на фестивала от една страна и от друга - сътрудничеството на швейцарската марка с престижния форум от четвърт век.

"Много съм развълнувана и горда! Вече 25 години сме официални партньори на фестивала в Кан. Правим и дизайна на „Златната палма", сподели Шойфеле.

ЕКСКЛУЗИВНО: Ан Хатауей, Уди Харелсън и Тилда Суинтън на фестивала в Кан

Тя сподели, че обича киното от малка и затова го подкрепя. "Киноман съм от съвсем малко момиченце. Смятам, че филмите ни пренасят в друг свят и правят живота ни по-красив. Тази година мое вдъхновение e актрисaтa Джулия Робъртс. Тя носеше 100-каратов рядък жълт диамант в обков от бяло и жълто злато. За този дизайн почерпих вдъхновение от огърлицата, която Одри Хепбърн носи през 1961 г. Джулия Робъртс има най-красивата усмивка в историята на киното и създадохме цяла колекция, вдъхновена от нея", сподели тя.

Каролин Шойфеле разкри и подробности за процеса на изработка на „Златна палма“. „Трофеят вече съществуваше, когато започнахме да работим по него. Нямахме разрешение да променяме броя на листата - 19. Всичко останало обаче е по мое вдъхновение. Сега е оформено по-добре и изглежда много естествено. В долната си част палмата завършва с изящна извивка и малко блясък, който е неизменна част от фестивала в Кан“, посочи художественият директор на „Шопар“.

Докато споделяше, че любимият й филм е „Светлините на града“ с участието на Чарли Чаплин, до нас се появи внучката на легендата на киното – Кийра.

"Обожавам филмовия фестивал в Кан и съм щастлива, че най-накрая се завърна в пълния си блясък. Бях тук миналата година, но сега сякаш всичко е различно. Блясъкът се завърна и е прекрасно", сподели тя. И допълни, че скъпоценностите на "Шопар" имат мисия и кауза – темата тази вечер е киното. "Моят дядо е Чарли Чаплин – който е негов символ и затова всичко свързано с филмовото изкуство е много специално за мен. Макар да е починал преди да се родя и да не го познавах лично, се чувствам истинска късметлийка, че е мой дядо. Чела съм много книги и документи за него, гледала съм всичките му филми и се чувствам така сякаш го познавам", откровена бе внучката на Чаплин.

Том Круз ЕКСКЛУЗИВНО пред NOVA (ВИДЕО+СНИМКИ)

Специален гост на събитието беше и топмоделът Наталия Водянова. "Киното е много важна кауза, тъй като ни носи емоции, освен това отправя послания , а и ни учи на много неща. Тази вечер е празник и всички споделяме емоциите си заедно. Каролин винаги участва в различни каузи, защото обича киното и му е много отдадена. Това е прекрасно", подчерта тя.

Един от най-специалните й мигове на фестивала е когато е била на около 20-21 години. „Бях избрана да нося 25-каратов съвършен диамант, за мен беше наистина невероятно изживяване. Но беше много забавно , защото всички, с които се срещах ме поздравяваха и казваха - „Здравей, Наталия“! , но вместо в очите ми гледаха в бижуто на врата ми. Невероятно е как един диамант има силата да прикове вниманието ти и да те заслепи с блясъка си“, спомни си топмоделът.

И въпреки ,че не е част от киноиндустрията, най-силно вниманието прикова ММА шампионът Конър Макгрегър и приятелката му Дий Девлин, които се появиха заедно.

Българският фестивал за късометражно кино отново в Кан

''Чувствам се сякаш съм на специално място – за мен е чест да бъда на този юбилей и да отпразнуваме заедно с годеницата ми празник на блясъка и красотата. Разбира се и киното Бижутата са много важни за мен, те са вдъхновение, истинска мотивация да постигнеш успех, и разбира се да бъдеш на места като това. За мен е истинско удоволствие да бъда тук", заяви той за Ивелина Кунчева.

Сред останалите гости на гала вечерята бяха актрисите Попи Делевайн , Фал Чен и топмоделът Адриана Лима и приятелят й Андре Лемерс. Двамата сияеха от щастие и дълго позираха пред фотографите. Двойката е в очакване на първия си наследник.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.