Вижте срещу каква сума може да си резервирате подобна принадлежност и къде

Плажни кресла, които се превръщат в легла и имат дори покрив, са истински хит сред туристите по германското крайбрежие. Те са типични за северната част на страната и пазят не само от слънцето, но и от вятъра, разказват авторите на поредицата „Евромакс” на”Дойче веле”.

Леглото е широко 1,30 м и може да се наеме за между 50 и 100 евро, в зависимост от плажа, на който се намира. Това е законен и изключителен приятен начин да прекарате една или повече нощи близо до вълните.

Първото подобно кресло е изработено от Вилхелм Балтерман през 1882 г. по поръчка на изтънчена дама. И до днес тези кресла се правят ръчно, а търсенето става все по-голямо.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.