Историята е от София

Родители твърдят, че седмокласник е успял да влезе в училище с газов пистолет. Действието се развива в 60 училище „Св. Св. Кирил и Методий“ в столичния квартал „Бенковски”. Впоследствие пистолетът изчезва от раницата на момчето, което го е внесло. Родители пък заплашват да не пускат децата си на училище.

ТИЙНЕЙДЖЪРИТЕ И ПСИХИЧНОТО ЗДРАВЕ: Онлайн "УНИЦЕФ стая" помага на подрастващите

Маги Тодорова е майка на момиче, което е в 7 клас в училището. Тя е подала сигнал за случилото се. В петък съученик на дъщеря й размахал газовия пистолет в междучасието, разказа тя в ефира на „Здравей, България”.

Директорът на учебното заведение Илияна Кръстева заяви, че децата от класа са потвърдили пред нея за случката. Тя, от своя страна, веднага уведомила родителите на момчето. Бащата заявил, че не знае за провинението на сина си. Обяснил, че по принцип пистолетът стоял заключен в каса.

Държавната агенция за закрила на детето ДАЗД се самосезира по случая. Сезирани са 2-ро Районно управление на МВР и Дирекция „Социално подпомагане“ – Сердика, които да предприемат действия по компетентност. “При констатиране на необходимост от оказване на психологическа подкрепа на децата, станали свидетели на случая, такава ще им бъде оказана”, се казва в съобщение на ДАЗД до медиите.

Агенцията е изискала и цялата информация за мерките, които е взел директорът на учебното заведение за осигуряване  на надеждна и сигурна среда в образователната институция.

Повече по темата гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.