Днешната „Хвърчаща история“ отведе Албена и Илиян пред ателието на Росица Петрова в София, където се изработват изцяло вълнени продукти за бита

Днешната „хвърчаща героиня“ е на първо място майка. Опитвайки се да реши здравословен проблем на своя син, тя се превръща в изключително успешен предприемач. Създава и развива бизнеса си от нулата и покорява цял свят.

„По образование съм архитект. Винаги съм обичала работата си, но истинската си мисия открих преди 9 години. Тогава малкият ми син имаше здравословен проблем, свързан със затруднено дишане. Проблемът се криеше в синтетичната и изключително натоварена с химикали среда в дома ни. Започнах да изследвам алтернативите и създадохме нов дом, в който всичко е направено от 100% естествени материали. Основата на всички възглавници и матраци е чиста българска вълна. Основах ателие, в което опитни занаятчии изработват на ръка вълнени изделия. Днес, те достигат до десетки хиляди хора по света. Смисълът, който ми носи работата, е хората да живеят в дом, който е комфортен, но и здравословен и устойчив във времето“, разказва Росица Петрова.

Какво още споделя тя за естествените материали и какво е да работиш с мисията да водиш здравословен начин на живот, гледайте във видеото.