Вижте някои от експонатите, създадени от Вероника Рихтрова

Пластмасовите отпадъци често се озовават на сметищата, вместо в местата за рециклиране и създават планини от боклуци. Една жена от Чехия обаче е намерила повече от интересен начин да оползотворява този тип отпадъци. Нещо повече – тя ги превръща в изкуство.

Художничката Вероника Рихтрова създава полилеи, цветя и фигури на животни от изхвърлени пластмасови бутилки. Първоначално тя твори с само с метал. Внезапно обаче ѝ хрумва, че за произведенията си може да използва и така опасната за природата пластмаса. Така Вероника се захваща с така нареченото творческо рециклиране.

Французойка превръща в шедьоври използвани бутилки, счупени слушалки и стари книги (ВИДЕО)

Тя използва различни техники, за да оформя творбите си – нагряване, топене, рязане и сглобяване на бутилките. Оформя затоплената пластмаса във вид на всевъзможни предмети.

Художничката често рови в контейнерите в родния си град в търсене на нови материали. Споделя, че това е най-приятната част от работата ѝ.

Още за изкуството на Вероника гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.