Запознайте се с изкуството на Стефани Килгаст

Стари пластмасови бутилки и счупени слушалки – повечето от нас никога няма да видят произведения на изкуството в този тип отпадъци. Французойката Стефани Килгаст обаче вижда красотата в тези предмети и ги превръща в скулптури. Това е нейната форма на рециклиране и с изкуството си отправя послание за опазване на околната среда.

В предаването „Евромакс” на „Дойче веле” Стефани споделя, че арт творенията могат да задават въпроси и те са по-силни дори от фактите. „Изкуството ни докосва емоционално, а не интелектуално и за мен това е най-важното”, споделя скулпторката.

Кои звезди се обличат с тоалети от изхвърлени платове (ВИДЕО)

Тя е завършила Архитектура и още от дете обича да прави миниатюрни фигури. От 2017 г. насам работи по настоящия си проект за превръщането на пластмасови боклуци в експонати, достойни за излагане във всяка арт галерия по света. До момента е правила изложби в Европа, Азия, Австралия и Северна Америка. Стотици хиляди хора следват профилите ѝ в социалните мрежи.

Стефани изразява посланията си не само чрез скулптури, но и чрез картини, някои от които са в доста голям формат. Темата им отново е шарената природа.

Художничката получава боклуци като подаръци от совите приятели и така трупа суров материал за бъдещите си шедьоври.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.