Пробата му за наркотици се оказала положителна

Мъж, предложил огромен подкуп на полицаи от „Пътна полиция”, е бил арестуван тази нощ, научи NOVA. От МВР потвърдиха за случая. Шофьорът е тестван за употреба на наркотици и пробата се оказала положителна.

За да бъде заличено всичко, той предложил на уноформените подкуп от 10 хиляди евро, както и златен часовник от скъпа марка.

Шофьорът е отведен до болница. Тестовете, направени там, показали наличие на амфетамин, метамфетамин и канабис в кръвта му. Задържан е в Четвърто РУ.

„Във вторник вечер с колежката Елена Симова бяхме нощна смяна. Около 01.00 ч. получихме сигнал от дежурна част за възникнал скандал на кръстовището на бул. „Дондуков” и „Мария Луиза”. Трябваше да тестваме водачите за употреба на наркотици и алкохол. Докато пътувахме натам, началникът на групата ни вече беше пристигнал. Единият от тях се оказа положителен за 3 вида наркотици. Поставихме му белезници и го качихме в патрулката. В това време ни помоли да ги отхлабим, защото го притискат и го боли. Качих се в колата и понечих да ги разхлабя. Държеше две пачки с банкноти от 50 евро. Пусна ги на земята и ги избута с крак към мен. Заяви, че сумата е 10 000 евро и желае да бъде освободен и да му върнем книжката. С колежката веднага докладвахме на началника на групата. Той уведоми дежурна част. На място пристигна екип на Пето районно управление. Описаха банкнотите. Оказаха се 200 броя”, разказа мл.инсп. Алек Каленски.

Задържаният е сирийски гражданин, като има български документи за бежанец. Той се намира в Пето районно управление за 24 часа. 

„След като изготвихме документите на водача, той бе транспортиран до ВМА. Тогава ни заяви, че в него има около 3000 лв. в джоба му, както и златен часовник. Искаше да ни ги даде, за да го освободим", допълни инспекторът. 

Задържаният е заявил, че има транспортна фирма и се занимава с превоз на товари от Турция към България.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.