Постановката "Моят съсед Тоторо" спечели шест отличия

Сценичната адаптация на едноименната анимация от 1988 г. на Хаяо Миядзаки "Моят съсед Тоторо" доминира на театралните награди "Лорънс Оливие". Постановката, която водеше с девет номинации, спечели шест отличия - за най-добра развлекателна или комедийна пиеса, режисура, сценография, осветление, звук и костюми.

Мюзикълът "Кабаре" обра най-престижните награди за театър (ВИДЕО)

Три награди "Лорънс Оливие" спечели нова постановка на "Трамвай Желание" на Тенеси Уилямс. Сценичната продукция беше отличена в категориите за най-добра нова пиеса, най-добра актриса в поддържаща роля за Анджана Васан и най-добър актьор за Пол Мескал.

Звездата от сериала "Убивайки Ийв" Джоди Комър спечели приза за най-добра актриса за получилия ласкави отзиви от критиката моноспектакъл "На пръв поглед". Постановката разказва за Теса, адвокатка, която специализира в защитата на хора, обвинени в сексуално насилие. Когато обаче е изнасилена на среща от колега, героинята на Комър започва да поставя под въпрос правната система, тъй като самата тя става ищца в процес.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.