Запознайте се с дизайнера Марин Сер

Смята се, че модната индустрия е отговорна за 10% от глобалните емисии на въглероден диоксид. Французойката Марин Сер страни от тази тенденция. Тя прави луксозна тоалети, но само от рециклирани тъкани - стари кърпи и копринени шалове.

Марин Сер осъзнава, че дизайнерите днес носят отговорност за целия свят. Тя има устойчиви идеи. Със своята радикална концепция 31-годишната дама в момента е един от най-търсените дизайнери на международната модна сцена.

Гъсеници, пашкули и история: Как се тъче коприна (ВИДЕО)

Пратки с използвани дрехи пристигат два пъти седмично в седалището на фирмата на Сет в Париж. Тук всеки артикул  се проверява, сортира по цвят и се изпира преди дизайнерът да реши какво да създаде от него. Изходният материал трябва да подхожда на кройката и да пада естествено.

Задължително присъстващ във всички колекции е малък полумесец, който Марин често отпечатва като лого върху своите рециклирани тъкани. Това повишава нейната разпознаваемост.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и сряда от 14.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.