Колко важен е индивидуалният подход?

В Софийската математическа гимназия  учат талантливи, любознателни и упорити ученици, обучавани от много добри преподаватели, обясни директорът на гимназията.

„Колективът до такава степен подготвя децата, че те всеки ден да надграждат постигнатото и всеки ден да предизвикват самите себе си и разбора се, родителите подкрепят постоянно учениците. И каквито и интереси да имат, те винаги намират време да ги заведат или да ги изпратят където е необходимо, за да могат да се състезават и да успяват”, коментира Антоан Тонев, директор на СМГ „Паисий Хилендарски”.

105 СУ „Атанас Далчев” в София отбеляза Европейския ден на спорта

В гимназията се търси индивидуален подход към всеки. За по-талантливите ученици има специални школи за подготовка за състезания и олимпиади.

„Там те получават и допълнителни знания, които да им бъдат полезни когато участват на национални и международни олимпиади. Това е високо квалифицирана работа, която нашите колеги вършат с удоволствие, защото е огромно удовлетворение да видиш твой ученик успял на национално или международно състезание”, обясни още директорът на училището.

Учебниците от 8 до 12 клас ще бъдат достъпни безплатно онлайн

Над 98% от учениците, завършили Софийската математическа гимназия, започват да следват още първата година. Другите около 2% и половина имат успешен бизнес.