Двамата братя имат изоставане в развитието

„Българската Коледа” помага на Тотислав Бенчев и на брат му Димитър със средства за рехабилитация. Те имат проблем с развитието. Тотислав е едва на десет месеца, когато родителите му откриват, че има нещо нередно.

„Тото имаше доста проблеми с храненето. Едно хранене отнемаше около 2 часа и той не успяваше да изяде никакво количество, не наддаваше на тегло, а той е доносено бебе, дори преносено. Не качваше почти килограми”, разказа Евелина Бенчева, майка на Тотислав. 

„Българската Коледа” помогна на 8-годишния Мирослав Манов да чува

Родителите търсят помощ от гастроентеролог, но той казва, че Тото няма проблеми със стомаха. „Докато в един момент той се разболя вирусно, тогава ни приеха в педиатрията в София и на смяна беше доктор, който беше невролог. Той ми каза, че забелязва няколко неща при детето, които го притесняват”, добави Бенчева.

Приемат ги в отделението по неврология. Правят и генетични изследвания. „Всички резултати се върнаха сравнително нормални за неговото състояние и ни насочиха към рехабилитация. Нямахме някаква конкретна насока какво може допълнително да изследваме. Главичката му беше по-малка при раждането, но не ни бяха дали насока да се наблюдава”, посочи майката на Тото. 

„Българската Коледа” отпуска средства на двамата братя за водна рехабилитация. Предполага се, че те страдат от генетично заболяване.