Запознайте се с Джулия Грило

Италианска художничка очарова и едновременно стряска със свои сюрреалистични фотографирани автопортрети. Джулия Грило създава светове, които са едновременно възхитителни и тревожни.

Част от тях са например сладолед с фалшиви зъби вместо ядки и пръсти, които приличат на цигари. За трансформациите си Джулия използва предмети от ежедневието. Нейните творения са смесица от постановка, графичен дизайн и фотография. Понякога работи с други артисти от Европа, САЩ и Япония.

Незряща певица от Германия спечели сърцата на индийците (ВИДЕО)

За някои продукции експериментира с изкуствени части на тялото, като такива, използвани в театъра и киното. За повечето ѝ композиции са необходими около три часа за грим, дрехи и прическа.

Джулия винаги се представя като марионетка. Обича да представя популярни фрази и поговорки визуално.

Освен с фотография, художничката вече експериментира и с видеоклипове в социалните мрежи. В Instagram тя има почти 250 000 последователи, а в TikTok - няколко милиона гледания.

Още по темата гледайте във видеото. То е част от предаването „Евромакс“ на „Дойче веле“, което се излъчва всяка събота от 11.30 ч. и понеделник от 22.30 ч. по NOVA NEWS. Не пропускайте материалите на „Дойче веле“ и в ефира на „Събуди се“ по NOVA всеки уикенд.