Начо Пантелеев има висящо дело за притежание на наркотици в горнооряховския Районен съд

Месец след катастрофата, при която загина футболния треньор Ферарио Спасов, все още се чака автотехническата експертиза, която трябва да даде отговори на множеството въпроси около инцидента. И докато се чака обвинителния акт, се появи информация, че соченият за убиец на футболния треньор Начо Пантелеев, е изчезнал.  

Футболната общественост е в скръб след смъртта на Ферарио Спасов

Екип на NOVA тръгва към Лясковец, за да проверим тази информация. На адресът не го намира. Пантелеев има и друга локация – Стара Загора. В скъпоструващ жилищен комплекс, където съседи разказват, че полиция го е търсила, екипът също не открива мъжа.

Проверяваме в съдебните регистри и виждаме, че на 13 декември Начо Пантелеев има дело за притежание на наркотици в горнооряховския Районен съд. Мъжът, обвинен за катастрофата, при която загина Ферарио Спасов, идва на заседанието, но запази мълчание.
Случаят с притежанието на наркотици и оръжие е от края на миналата година.

"При нас делото е за държане на наркотици. Грамовете са 9,7. Аз съм преценил правната квалификация „маловажен случай“. Санкцията е до 1000 лв. глоба, а делото е с обвинителен акт, защото беше и за държане на огнестрелно оръжие, което се оказа негодно, защото е газово и режимът е регистрационен", обясни Николай Илиев – районен прокурор.

СЛЕД ТРАГЕДИЯТА С ФЕРАРИО СПАСОВ: МВР отне книжката на обвиняемия (ОБЗОР)

Делото беше отложено заради неявяване на адвоката на Начо. Защитникът на лясковчанина отхвърли слуховете, че Пантелеев е изчезнал, дори за кратко.

"Той не е напускал адреса си. В контакт е ОДМВР и с мен. Продължава да съдейства. Няма нарушения, спазва мярката, а на разположение е и за каквото е необходим – ще се яви", категоричен е Венцислав Фоти – адвокат на Начо Пантелеев.

Семейството на Пантелеев е известно в Лясковец, като част от голям джебчийски клан работещ в Англия и Италия. По ирония на съдбата бащата на Начо загива при ПТП. Мястото се намира само на 4 км от инцидента с Ферарио Спасов.

След катастрофата ромският неформален съд – мешере - имаше готовност да бъде свикан. Но, оказва се, че тази правораздавателна система не се занимава с катастрофи на пътя.

Внесоха предложение стадионът в Ловеч да бъде прекръстен на Ферарио Спасов

Разследването беше прехвърлено на ловешката Окръжна прокуратура, след като великотърновски обвинител пусна Начо Пантелеев вкъщи с най-леката мярка – подписка. И обвинение, и защита очакват най-важното по този казус.

"Най-важно е заключението на автотехническата експертиза. Тя ще даде отговори на въпросите, защо, къде и как е станало всичко. Едва след това ще има яснота. Прекалено кратък е срокът, все още, а е сложна експертизата, за да има яснота към момента", смята Венцислав Фоти.

Срокът за излизане на експертната оценка е тримесечен, тоест до средата на месец януари.