Улицата е наричана през годините "Черният Бродуей"

В сърцето на Вашингтон, окръг Колумбия, има улица, която пулсира със своята история, култура и разнообразие. "U Street" е свидетел на възхода на афроамериканската култура и сцена за легендарни артисти като Ела Фицджералд, Дюк Елингтън и Луис Армстронг, предава Voice of America (VOA).

Рей Макучи от Voice of America (VOA) неговото богато наследство на U Street, ярките стенописи и графити, и разнообразен нощния живот. Улицата е с едно от най-богататото културно наследство в града, пълна с барове, ресторанти и търговски обекти.

"U Street" e известна с това, че е една от люлките на възхода на афроамериканска култура. В началото на 1900 г. "U Street" процъфтява, тъй като там се намират около 300 фирми, собственост на афроамериканци.

Една от реликвите на "U Street" е ресторант "Ben's Chili Bowl". Барбара Енрике е DJ и барман в ресторанта. Тя споделя, че точно многообразието на улицата я прави привлекателна.

От AI изображения към "Блейд" и модата: Нигериец създава изкуство с "главни герои" възрастните хора (ВИДЕО)

Някога улицата е била наричана "Черният Бродуей" и е била центърът на афроамериканско изкуство и култура през по-голямата част от 1900 г. По сградите в улицата има много графити, част от които изобразяват богата история на общността.

Светът на фотографията: Лола, която обича да изучава културата в дълбочина (ВИДЕО)

Днес U Street продължава да бъде важна част от живота на хората. Късно вечер улицата е почти неузнаваема, а пътищага се превръща в атракция. Много хора идват със своите нестандартни коли. Преживяването нощно време може да бъде невероятно, а понякога и плашещо, предупреждават от Voice of America (VOA).

 


 

Източник: Voice of America (VOA)