Той ще обхване всички 131 таксиметрови стоянки

Таксиметровите шофьори в София започват безсрочен протест. Той ще обхване всички 131 таксиметрови стоянки на територията на столицата. Причината за протеста – изтече срокът, който шофьорите дадоха на общината да инициира разговор между двете страни. От бранша недоволстват, че заради реорганизацията на движението в София немалка част от техните стоянки са били премахнати. Те настояват броят им отново да бъде възстановен. Оказва се, че срещи в общината е имало, само че не с организацията, която протестира.

„Във вторник излязохме на протест с автошествие, след като кметът Васил Терзиев се опита да го осуети и забрани местата за спиране около Общината и храм-паметника „Александър Невски”. Това ни принуди да променим начина на провеждане на протеста тогава - с автошествие около Столична община. Надявахме се да влезем в диалог, но вместо това кметът покани на среща част от таксиметровите организации, които обявиха, че не подкрепят протеста”, заяви Красимир Цветков, председател на Националния таксиметров синдикат.

„На срещата не бяха работещите хора, а тези от офисите. От 68 стоянки в център и широк център вече няма 21. 100% от такситата си плащат данъка, който е в размер на 850 лева. Срещу този данък Общината е разписала, че ще се подобрява таксиметровата инфраструктура в града. Това не се случва”, каза още Цветков.

„Имаше среща с представители на протестиращите. Искането на тази част от таксиметровия бранш се изпълнява и както лично им заявих по време на тази среща - дайте ни два месеца, това не отнема дни, това отнема понякога повече време. Не ни дадоха и два часа, въпреки че ние започнахме да изпълняваме техните очаквания и изисквания”, заяви Борис Бонев, общински съветник от ПП-ДБ-СС.

 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase