Малик Афегбоа планира да представи модно шоу за възрастни

Малик Афегбоа е визуален артист и режисьор от Лагос, Нигерия. Негови изображения, показващи възрастни африканци, които вървят по моден подиум, станаха вайръл в социалните мрежи, съобщава Voice of America (VOA). Модното ревю за възрастни е създадено от Изкуствен интелект.

Афегбоа казва, че се стреми да изобрази възрастните африканци по начин, който рядко се среща. Поредицата „Elders“ е вдъхновена от здравословните проблеми на майка му.

Изкуството на Малик му открива и нови професионални хоризонти. Сега той е в сътрудничество с дизайнери от Marvel Studios. Носителката на „Оскар“ за филма „Черната пантера“ дизайнерът Рут Е. Картър е един от многото творци, които работят заедно с Афегбоа. Той споделя, че са изработили костюм за главния герой във филма „Блейд“.

Desert X: Творци пренасят изкуството в пустинята (ВИДЕО)

Възходът на изкуствения интелект повдига някои етични въпроси, като например човешката креативност. Въпреки това за Малик ИИ е инструмент, с който да създава творбите си.

По време на Африканската седмица на модата в Амстердам 2023 г. Афегбоа вдъхва живот на своето дигиталното модно шоу.

Цветни арт инсталации се появиха на емблематични места в Лондон (ВИДЕО)

Линда Фашкин, дизайнер и собственик на компания за облекло, отправя покана към Афегбоа за сътрудничество в модната индустрия. Тя споделя, че когато говорим за мода винаги си представяме млади хора на модния подиум, но възрастните също искат да изглеждат и да се чувстват добре, и да бъдат модерни.

Афегбоa планира да представи своето модно шоу за възрастните, но не с професионални модели, а с обикновени хора – майки, бащи, лели, чичовци, баби и дядовци, информират от Voice of America (VOA).

Източник: Voice of Ameriva (VOA)