Проверява се дали и кой е помогнал за укриване на тялото

Възможно е да има нови арести по случая с убийството на 44-годишния Пейо Пеев. Това обяви за NOVA главният секретар на МВР Живко Коцев. Разследващите са категорични за вината на двете обвинени жени - съпругата и тъщата на Пеев. Сега се проверява дали и кой е помогнал за укриване на тялото.

"В памет на един баща": Близките на покойния Пейо Пеев разказват за неговата битка

Пред NOVA главният секретар на МВР Живко Коцев заяви, че поне още двама души са в полезрението на полицията и в момента се разследват от органите на реда. Става дума за хора от обкръжението на съпругата на Пейо Пеев - Габриела и нейната майка - Красимира. В тази връзка Коцев обясни, че лицата се разследват като евентуални помагачи на авторите на престъплението, проверява се дали те са укривали веществени доказателства и за заличаване на следи.

Работи се по няколко направления, свързани с действията им. „Дали има някаква форма на предумисъл, дали е чисто ситуативно. Дали е от панически действия или съвсем съзнателно и тенденциозно се укриват доказателства“, подчерта Коцев. 

Важна следа в разплитането на случая са записи от видеокамери, които са запечатали момента на убийството. Главният секретар описа кадрите като "шокиращи". "Определено това е много нелицеприятно, брутално. В кариерата си съм се нагледал на всякакви зверства. Но това, което се наблюдава, наистина ще стресира всеки нормален български гражданин“, категоричен е главният секретар. 

Отдел „Закрила на детето”: Има сигнал за оставеното без надзор дете на Габриела Пеева

Разследващите все още проверяват какво точно се е случило, след като колата с тялото на мъжа е оставена на Витоша - дали и двете жени са били в планината или само едната и чакал ли ги е някой, за да ги прибере обратно. "Това са въпроси, на които ние искаме да дадем отговор, за да изясним цялата динамика на престъплението, хронологията", заяви Коцев.  

Припомнямe, че Пеев първо е бил удушен, а след това тялото му е транспортирано до гориста местно, недалеч от хижа "Алеко". Той е бил преместен на пасажерското място, а колата е била опожарена.

Прокуратурата вече поиска съдът да върне в ареста съпругата на жертвата- Габриела, защото не тя, а родителите на Пеев в момента полагат грижи за двете деца. Заседание по това искане предстои в следващите дни.