На търг са обявени близо 950 предмета

Пиано, гащеризон и ботуши на платформа на британския певец Елтън Джон са сред предметите, които се предлагат на търг. Музикантът, който е на 76 години, заедно със съпруга си Дейвид Фърниш и в партньорство с аукционна къща "Кристис" организира продажбата на близо 950 предмета от бившия си дом в Атланта.

Сред предметите, обявени за продажба в Рокфелер сентър, Ню Йорк, има и картина на британския художник Деймиън Хърст, на която са изобразени Джон и Фърниш. Творбата, озаглавена "Твоята песен" (Your Song) по повод на хита на мегазвездата, е подписана и има надпис xxx for Elton + David, като е оценена на между 350 хил. и 450 хил. щатски долара. Портрет на Елтън Джон, дело на американския художник и номиниран за награда "Оскар" режисьор Джулиан Шнабел, се очаква да донесе от 200 хил. до 300 хил. щатски долара.

Елтън Джон приключи концертната си кариера (ВИДЕО)

Пиано "Ямаха", модел C6F PE, е обявено на цена между 30 хил. до 50 хил. щатски долара, а чифт сребристи кожени ботуши на висока платформа от 1971 г. с червени кожени букви "E" и "J" от двете страни са оценени на между 5 хил. и 10 хил. щатски долара.

Гащеризонът, който е цвят слонова кост със златисто, е сред първите сценични облекла, изработени за Елтън Джон от Ани Рийви. Той е предоставен за изработване на костюми за филма "Рокетмен" и се продава на цена между 8 хил. и 12 хил. щатски долара. На търга се предлага също часовник "Картие" с 18-каратово злато от лимитирана серия, колие с диамантени букви и копринени ризи "Версаче".

Елтън Джон събра 9 милиона долара за борбата със СПИН

Музикантът сложи край на кариерата си миналата година, след като повече от 50 години шестваше на сцени по целия свят. Последният концерт от прощалното турне Farewell Yellow Brick Road се състоя в шведската столица Стокхолм през юли. Търгът в Ню Йорк ще се проведе на 21 февруари. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase.

Източник: Теодора Славянова, БТА