1,4 млрд. долара е печалбата от боксофиса на филма

Златната нощ на киното е тук. Тази година тя е оцветена в розово. Макар да не е истинска, Барби е една от най-влиятелните жени в социалните медии. Тя  има 5 милиона последователи в TikTok и Instagram и близо 12 милиона абонати в YouTube. 1,4 млрд. долара е печалбата от боксофиса на филма. Човечеството познава нежни революции. Кървави революции. Но мнозина определят това като една пластмасова революция на феминизма.

Броени часове до връчването на наградите "Оскар" (ВИДЕО+СНИМКИ)

Катерина Евро смята, че жените са достигнали сами до еманципацията. "Ние вече можем да правим всичко. По-хубаво е обаче да не бяхме толкова еманципирани. Имаме право да се поглезим, да излъжем, че не можем нещо, за да ни помогне някой мъж. Усещала съм много сексизъм, имало е много открити намеци към мен през годините, но не съм стигала до крайности", разкри тя.  

Актрисата сочи "Клети създания" за победител за най-добър филм. "Убийците на цветната луна" на Скорсезе също ми е много любим", допълни тя. 

Българка притежава най-голямата колекция от кукли Барби в Източна Европа (ВИДЕО)

От своя страна Ваня Щерева определя независимостта на дамите като нещо хубаво. "Една жена, която е реализиран феминист, обича мъжете. Не силният пол е голямото зло, а точно дамите. Жените трябва да подкрепят останалите от своя пол, не да им се нахвърлят. Скоро непознати мъже ме викаха на яхта за 10 000 евро. Отговорих им, че на тези години няма да стана проститутка. Страх ме е само от възрастта и смъртта. Виждам как младите не могат да ме възприемат", посочи тя.

По думите ѝ с годините става все по-осъзната като жена. "Ако изхвърля артиста зад борда, жената в мен ще е супер. След 35-36 г. е прието, че трябва дамите да си гледат къщата", смята Щерева. 

ВСИЧКО ЗА "ОСКАРИ" 2024

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase