Той коментира и нивото на минималната работна заплата

Водачът на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България” Богдан Богданов коментира темата за аудио записите, разпространени от сайта „Афера”, за които се коментира, че са от събрание на „Продължаваме Промяната” в предаването „Офанзива с Любо Огнянов”.

„Това, което мога да кажа за т. нар. „записи” е, че са манипулативни компромати, които целят само едно единствено нещо – да обезкуражат българския гласоподавател. Както да отидат да гласуват, така и да задълбочат тяхната апатия и дори тяхното отвращение към българската политика. Зад цялата тази скалъпена история се цели задкулисието да запази контрола си в овладяните институции”, заяви Богданов.

Велева и доц. Лозанов за скандала с изтеклите записи и политическата ситуация преди изборите

Водачът на листата на „Продължаваме Промяната – Демократична България” обясни, че са качили записа в своята Facebook страница, за да покажат, че няма от какво да се притесняват.

„Един от основните проблеми, които имаме е, че определени институции в държавата са компрометирани и се използват изцяло в интерес  на едни или други хора. Тези записи как са скалъпени, дали изобщо някога ще разберем истината защо чак сега излизат и откъде са взети, не е ясно. Това, което е ясно обаче е, че целта е да се опорочат изборите и да се влее още апатия в българския избирател”, каза Богданов.

По отношение нивото на минималната работна заплата, Богданов заяви, че то трябва да продължи да расте. „И не само тя, ами и средните доходи на българите, защото това е начина, по който нашите сънародници в чужбина ще започнат да се връщат”, посочи той.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase