Не пропускайте премиерата на „Замръзнала планета” от 25 до 30 декември от 19.20 ч. по Viasat Nature

Епичната документална поредица „Замръзнала планета” ще отведе зрителя на вълнуващо пътешествие във величавата и сурова  действителност на полярните райони на Земята. Премиерното ѝ излъчване е от 25 до 30 декември от 19.20 ч. по Viasat Nature.  „Замръзнала планета”  ще ни отведе на далечна експедиция през замръзналата необятна пустош на северния и южния полюс – в Арктика и Антарктика, за да ни ги  покаже по един неповторим начин – както не сме ги виждали никога преди.

Тази поредица на удостоения с награда „Еми“ екип е била в процес на реализация в продължение на четири години и за нейното завършване са били необходими рекордните 2356 дни. Въпреки минусовите температури и неблагоприятните условия, световнопризнатият природоизследовател сър Дейвид Атънбъро разкрива в „Замръзнала планета” два поразителни свята, изпълнени с диви животни.

Арктика и Антарктика остават най-голямата необятна дива пустош на земята. Мащабите и красотата на пейзажа, както и абсолютната сила на природните стихии във филма са представени изключително реалистично. От полярните мечки и китовете убийци до албатросите – великолепието на полюсите е разкрито благодарение на най-новите технологии на кинематографията, които ни издигат високо в небето, преди да ни отведат дълбоко в замръзналите дълбини, под ледените полярни шапки. Поредицата е удостоена с телевизионните награди на Британската филмова академия (BAFTA) за най-добър монтаж, най-добра фотография и най-добър звук.

Любопитното е, че по време на създаването на поредицата екипът е трябвало да се справя с големи трудности: с риска от летене при лоши метеорологични условия; с блокиране в продължение на четири дни в отдалечен аванпост, изложени на ветрове със скорост 200 км/ч. Членовете на екипа до такава степен са били обсебени от желанието си да не пропуснат потенциално важни кадри, че са започнали да страдат от недоспиване, като понякога са работили на смени, така че работата е продължавала без прекъсване в продължение на 36 часа.

Пингвините са представлявали истинска заплаха за заснемането на кадрите. Ходейки между палатките и спъвайки се непрестанно в опънатите им въжета, мъжките пингвини са отмъквали безценните обективи на камерите, за да направят впечатление на женските пингвини, а също и един особено скоклив приятел, който по погрешка взел микрофона за своя приятелка.

Това е едно незабравимо зрително изживяване, което ще донесе наслада на цялото семейство. Не пропускайте нито миг – тази Коледа по Viasat Nature.        

Още за продукциите на Viasat Nature можете да откриете на http://viasatnature.bg/ , както и на Facebоок страницата на канала - www.facebook.com/ViasatNatureBG .

  1. Получавайте най-важното от деня в пощата си

    Имейл адрес