В с. Михайлово, Врачанско, се намира една малка ограбена от иманяри и забравена от врачанска митрополия църква. Тя има страхотна история, как са я създали местните хора и включително и поповете през 1850 г до 1974 г, когато за пръв път влизат иманяри и взимат камък оброк от църквата.

 

Полицията ги хваща и предават камъка във Врачанския исторически музей по N-484 държавен архив, но сега след втория обир е много много зле, разкопали са зад олтара, няма ги иконите, хората не са чували празничен звън, само за починали се бие камбаната. Чудно, има отец, който е назначен и от години я водят, че работи.

 

Във врачанската митрополия продават свещи и всичките пари ги взима отецът, а никаква грижа не полага за нея. От вероизповеданието преведоха 5000 лв. за ремонт. Замазани са две дупки и парите свършват. Пред вероизповеданието се пускат документи за частично сменняне на покрив, но аз имам снимки преди ремонта и след ремонта и дори от 23.05.15 г. След почистването на чърквата отвътре и зад олтара видях от ляво и дясно две големи дупки, не ремонтирани, и това показва, че всичко е лъжа на Г-н Николов - строителят, и отец Чавдар.

 

Сега имаме нужда от иконите на иконостаса и оборудванията за престолната маса, за да може владиката да освети църквата и да удари празничния звън в името на Господ .

 

Благодарим ви, с Божията воля да ни погнете! Амин!