Здравейте! Изпращам ви няколко снимки на 56 СОУ в гр. София и по конкретно на служебния и почистен вход на училището, който е забранен за използване от ученици! За да влязат в сградата на училището, учениците е необходимо да го заобиколят, преминавайки през непочистения двор, през реки от топящ се сняг, пристигайки мокри. Акцентът ми е не толкова върху непочистения двор, а върху фактът, че въпросният служебен вход води не до служебно помещение, а до общото фоайе, до което води и общият вход. 

 

След публикуването на сигнала на нашия потребител от управата на училището изпратиха следното обяснение:

 

Във връзка с публикуваните снимки и текста към тях Ви отговарям следното:

 

Училището е с 19 дка двор и с 5 входа за двора. Обикновено учениците и родителите използват входовете от към

1. ул. „Търново“, спирката на тролей № 6 и автобус № 42

2. ул. „Златопласт“ за идващите от метрото и живеещите в района на училището

В училищната сградата има отворени:

1. Един вход за ученици, учители и родители, съгласно изискванията за контрол на достъпа.

2. Един служебен вход

 

Още вчера – 05.01.2016 г бяха направени пътеки в снега, свързващи входовете на сградата с тези на използваните входове на училищния двор.

Първата публикувана снимка в рубриката Ви „Моята новина“ са от подхода към сградата през Служебния вход и ширината на пътеката е около 80 см. Тази пътека се използва основно от живущите в околните блокове, които използват двора на училището за преминаване до спирките на тролея и автобуса. Втората снимка е от пространството между ул. „Златопласт“ и един от корпусите на сградата, откъдето няма вход. Това пространство не се използва за влизане в сградата и затова не е почистено.

 

Изпращам снимки на двора на училището, от които е видно, че основните подходи към входовете на сградата на 56. СОУ са почистени.

 

Мая Николова, директор