„Аз, проклетникът 2” вече е събрал общо 660 милиона долара от продажби на билети по света

Анимация се превърна във втория най-касов филм в света до този момент от годината. Заедно с приходите от този уикенд, „Аз, проклетникът 2” вече е събрал общо 660 милиона долара от продажби на билети по света за по-малко от месец на големия екран.

 

Този уикенд „Аз, проклетникът 2” остана на трето място в боксофис класацията след две седмици на първа и една на втора позиция. Но пък добави нови 16 милиона долара приходи. Така анимацията стигна до втората позиция по общи постъпления за 2013-а зад недосегаемия лидер „Железният човек 3”, който събра милиард и 200 милиона по-рано през годината.

 

Иначе тази седмица поредната част от комикс-адаптацията „Хикс Мен” очаквано дебютира на първата позиция в американския боксофис. „Върколак” с Хю Джакман в главната роля записа силен премиерен уикенд с 55 милиона долара приходи в Северна Америка.

 

Впечатляващо се представи и нискобюджетният хорор „Заклинанието”, който остана на второто място в класацията на най-гледаните филми отвъд Океана. Филмът, чийто сюжет проследява работата на едни от най-известните и уважавани изследователи на паранормалните явления в Съединените щати Едуард и Лорейн Уорън, е направен с 20 милиона долара. До момента приходите само за 2 седмици са 84 милиона.