Средностатистическият махмурлук на британеца трае 9 часа и 45 минути

Средностатистическият махмурлук на британеца трае 9 часа и 45 минути, достига върха си в 9 часа и 45 минути на другата сутрин и е най-тежък на 29-годишна възраст. Това сочи изследване, цитирано от в. "Дейли мейл".

 

Проучването било поръчано от лондонското движение Redеmption, което се бори в баровете да не бъде сервиран алкохол, съобщава БТА. 

 

От проучването проличало, че две трети от британците ходят на работа с махмурлук в понеделник и поради същата причина взимат средно по 6 дни годишно, за да отсъстват от работа.

 

Махмурлуците са най-тежки на 29-годишна възраст, защото хората си мислят, че могат да носят на алкохол, както са го  правили в по-младите си години. Но реалността се оказва друга. Техните болки в главата и гадене продължават след препиване цели 10 часа и 24 минути.

 

Проучването обхванало 2000 пълнолетни британци от цялата страна. Половината от дамите, участвали в изследването, били на възраст между 25 и 44 години. Половината от британците доверили, че са ходили на работа в понеделник не напълно изтрезнели.

 

Поданиците на Нейно Величество с най-кратък махмурлук живеят в Глазгоу. Той продължава само 6 часа, докато в Бристол последствията от препиването за гражданите му траят много по-дълго - 10 часа.

 

От проучването ставало видно, че малцина съжаляват за пиянските си приключения. Едва 10 на сто от анкетираните качвали текстове и снимки във Фейсбук, с които се разкайвали за позора си. Една трета от анкетираните доверили, че редовно премахват пиянските си снимки от социалната мрежа. Шест процента от участниците в анкетата си признали, че са спали с началника си след тежък запой. Десет на сто доверили, че са се събличали голи на публични мeста след пиянски изяви, а 6 процента, че са се подмокряли под въздействието на алкохола.