Организации на родители смятат, че така музикалният конкурс се превръща в "разсадник на содомията"

Заради травестит организации в Русия и Беларус искат бойкот на "Евровизия". Организации на родители смятат, че с такъв участник музикалният конкурс се е превърнал в "разсадник на содомията".

 

Томас Нойвирт, известен като брадатата певица Кончита Вурст, може да се окаже ябълката на раздора в „Евровизия”. 

 

Организации на родители негодуват срещу мъжа, който обича грима, роклите и високите токчета. Те искат неговото изпълнение да бъде "изрязано" от излъчването на финала в Дания. В Русия смятат, че артистичният му образ е пропаганда на "неприемлив за руснаците начин на живот". 

 

Ако телевизионните компании изпълнят исканията, двете страни са заплашени с изключване от „Евровизия". Причината е, че регламентът определя всички участници да бъдат равнопоставени и конкурсните вечери да бъдат показани без съкращения.

 

Томас Нойвирт е на 25 години. Роден е в Колумбия, въпреки че на страница му в интернет се посочва австрийския град Гмунден. Детството си прекарва в Берлин. Завършва дизайн в Грац и работи като аранжор на витрини. 

 

Именно в Германия той става известен след телевизионно шоу през 2007 година. Пет години по-късно се явява за първи път на „Евровизия”, но отпада на крачка от победата. 

 

Появата на подобен изпълнител не е уникална за европейския музикален конкурс. През 1998 г. израелската участничка Дана Интернешънъл победи с песента „Diva”, само пет години след като роденият като Ярон Коен смени пола си и прие името Шарон Коен. Тя стана европейска сензация и по-късно заяви в германско телевизионно токшоу, че си пада по жени.