Кадрите са запечатали емоционални моменти между недоволните граждани и органите на реда

Американска класация събра 35-те най-удивителни снимки от протести по света. Кадрите са запечатали емоционални моменти между недоволните граждани и органите на реда.

 

Египет, Колумбия, Украйна, България. Общото между тях е, че са страни, белязани от протести. И въпреки противопоставянето, гнева и дори употребата на сила любовта намира място навсякъде по света, за да ни върне вярата в доброто, пишат авторите на класацията.

 

Една от избраните снимки е на Деси Николова, с която вече сме ви срещали в Новините. 

 

„Този полицай пазеше протестиращите, имаше кръв по носа, каза ми да се държа, имаше сълзи в очите, вдъхна ми вяра”, каза тя дни след като снимката й стана хит в социалните мрежи. 

 

Иво Орешков е сватбен фотограф. Той активно участва в протестите у нас. В обектива му често попадат сцени на любов и разбирателство между протестиращите и полицията. По фотографските форуми дори го обвиняват, че кадрите са нагласени, но той отрича.

 

Иво е убеден, че и у нас, и по света е възможно да се постигне промяна с мирни средства, диалог и най-вече с любов. Защото макар и от двете страни на барикадата в крайна сметка всички сме хора и искаме по-добро бъдеще. 

 

„Любовта е най-голямата сила на небето и земята и е достатъчно силна да промени света”, завърши Иво Орешков.