Предупреждението идва от древните викинги

Днес се очаква да настъпи края на света. За пореден път. Сега обаче предупреждението идва от древните викинги. И въпреки че предсказанието за задаващ се апокалипсис съвсем не е първото, хора от различни краища на света започнаха трескава подготовка за посрещането му.

 

Според викингите Страшният съд ще настъпи на 22 февруари 2014 година. Културолози изчисляват, че древните очаквали именно на днешния ден да бъде убит бог Один. Тъй като бил считан за покровител на справедливостта, смъртта му щяла да доведе до хаос, в който всеки да иска да нарани другия. 

 

Уважаваме викингите. Уважавахме и маите, но докато повечето от нас очакват поредния край на света с усмивка, други приемат предсказанията им доста сериозно. Като едно британско семейство, което си е изградило убежище под земята. Бункерът е напълно обзаведен, зареден с хранителни запаси и вода.

 

И тъй като вече преживяхме края на света през 2000 година и този на 21 декември 2012-та, вероятно ще преживеем и днешния. Едва ли обаче, и той ще бъде последният.

 

Пример за това е бункер в Москва, построен през Студената война. Тук човек може да прекара края на света с весела компания. Срещу 1000 долара. 

 

Успокоява ли ни тази мисъл, ще можем да преценим през времето оставащо до следващия край на света.