Българското решение ChicksBook се нареди сред глобалните шест финалиста миналата година

На 12 и 13 април тази година България ще участва за втора поредна година в международното състезание NASA International Space Apps Challenge. То е глобално състезание, което е насочено към талантливи програмисти, разработчици, инженери, технологични специалисти, дизайнери, изследователи, предприемачи и всички, които имат желание и мотивация да дадат своя принос в решаването на глобалните проблеми в света. Участие могат да вземат екипи от всички възрасти, ученици, студенти, професионалисти и експерти.

 

Тази година организатори и домакини на Space Apps Challenge 2014 - България са Техническият университет в София и ПМГ "Академик Никола Обрешков“ в Бургас, наред с близо 100 локации в целия свят.  

 

Екипите сами решават какви решения да разработят. Тези решения или приложения с отворен код могат да са на ниво концепция, прототип или завършено решение за пазарна реализация.

 

Постиженията на българските екипи в NASA International Space Apps Challenge през миналата 2013 г. са повече от впечатляващи. На световните финали българското решение ChicksBook се нареди сред глобалните шест финалиста от 770 разработени проекта.