В Украйна няма национализъм, а екстремизъм и фашизъм, категоричен е лидерът на „Атака”

„Смисълът на нашето присъствие на КСНС е да се чуе мнението на всички политически сили. Трябва да се чуе гласът на разума. Той казва, че България трябва да е против санкциите, трябва да признае референдума в Крим и трябва да бъде против забранителния списък, защото това разваля дипломатическите отношения с Русия. Не могат да се слагат забранителни списъци за руски политици, това е безумно и контрапродуктивно, заяви лидерът на „Атака” Волен Сидеров при влизането си в президентството, където започва Консултативният съвет за национална сигурност на тема „Украйна”.

 

ЕС трябва да излезе от опеката на САЩ и да бъде европейска, а не вашингтонска. Няма дух на национализъм в Украйна. Има дух на фашизъм, екстремизъм, поддържан от Щатите. Финансиран е с 5 милиарда долара. Там са екстремисти, убийци и бандити, които в момента управляват Киев. Те не трябва да бъдат признавани от Европа. Вместо това с тях се преговаря и се предлагат 11 милиарда евро. Искам тези пари да влязат в България, а не в ръцете на бандити и убийци”, допълни лидерът на „Атака”.

 

„Имам какво да кажа на президента Плевнелиев, но не очаквам консенсус по въпроса. Няма право да говори в чужбина как Русия ще нападне България. Това е недопустим гаф”, категоричен бе Сидеров.

 

По отношение на броя места в ЦИК, който бе обсъден между Бойко Борисов и Лютви Местан в Кърджали, лидерът на „Атака” заяви: „Това е сделка между ДПС и ГЕРБ. Явно ще направят тази сделка с Плевнелиев и ще си го решат помежду си. Те винаги са играели заедно, против санкциите са, те имат обща позиция и гласуват заедно в парламента и ще се разберат. Нямам съмнения”.