На тази тема е посветено новото издание на SoBazaar в SOHO

Веднъж вече ви разказвахме за интересните събития, случващи се в къщата на ул. Искър #4, по-позната като SOHO. Този път офисът за душата, както го нарекохме, ще приюти изложители и любители на „зелени” продукти за два дни – на 26-и и 27-ми април, между 10 ч. и 19 ч.
 
„Tова издание на SoBazaar създаваме с цел да срещнем под един покрив производители на продукти за здравословeн начин на живот с респект към заобикалящата ни среда и привърженици на тази философия”, обясняват организаторите от SOHO. 
 
За богатото разнообразие на продукти ще се погрижат над 30 изложители. Ще има био храни и напитки, натурална и био козметика, детски играчки, бижута, дрехи и аксесоари от естествени и/или рециклирани материали, екологично чист мед, билки и други.
 
Най-малките също няма да бъдат пренебрегнати. За тях е предвиден детски кът с аниматори, които ще им разкажат за ефекта на отпадъците върху околната среда и за това колко е важно да си даваме сметка какво и как консумираме. Децата ще могат и да сътворят практични и красиви вещи от преизползвани и рециклирани материали, докато родителите им се разхождат сред щандовете и разговарят с производителите.
 
От SOHO са помислили и за хапването. Аромат на сандвичи от прясно изпечен хляб от елда и други екологично чисти зърна ще изпълни пространството. Кафето и домашната био лимонада ще бъдат осигурени от екипа на коуъркинг пространството.
 
Green Edition e естествено продължение на Коледния базар, който привлече интереса на над 1500 души. Идеята за този тип базари е резултат от цялостната концепция на SOHO – неслучайно място за неслучайни срещи и инициативи в унисон с устойчив начин на развитие. Ето защо продължаваме да подкрепяме малки местни производители, които подхождат към продуктите си с много желание, труд и любов, припомнят организаторите.
 
Още информация за събитието и изложителите можете да намерите ТУК