Изненадите в Националния военноисторически музей стартират в 19.00 часа

В eвропейската инициатива "Нощ на музеитеза седма поредна година се включва Националният военноисторически музей (НВИМ) заедно със своите филиали в страната. На 17 май, събота, от 18.00 ч. до полунощ те ще отворят врати за своите посетители с безплатен вход и програма с множество впечатляващи атракции. 

 

Посетителите на НВИМ ще могат да разгледат постоянната хронологична и външната експозиция на музея, както и временните фотоизложби "Празникът на армията“, "НАТО – мисията е възможна“ и изложбата "И въздигнаха България в Царство“.

 

Изненадите в НВИМ стартират в 19.00 ч. и до 21.00 ч. гостите на музея ще могат да "докоснат" звездите, политайки с балон, в зависимост от метеорологичните условия, и да опознаят нощна София, пренасяйки се във времето на балонното отделение на Българската авиация. 

 

Докато любителите на екстремните усещания се наслаждават на панорамната гледка от високо, почитателите на класическата музика ще могат да се потопят в нейната магия. Между 19.00 и 20.00 ч. Студентски камерен оркестър от Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ ще изпълни военни маршове и класически произведения под диригентската палка на желаещите да застанат начело на оркестъра в рамките на една минута

 

Популяризирайки класическата музика, проектът на младите музиканти "Диригент за една минута“ ще даде възможност на посетителите да разберат каква е емоцията да застанат на диригентския пулт.

 

Музикалното преживяване ще продължи с концерт, който ще започне в 20.00 ч., с участието на Инна Иванова, Представителен ансамбъл на Въоръжените сили на Република България и Професионална танцова формация Masters of the Dance