Столичен блок празнува заедно с 16 млн. участници от цял свят

С истински международен успех се увенчава вече традиционната инициатива за отбелязване на Европейския ден на съседа. За пръв път честван в Париж през 2000 г., в 14-ото издание на празника през май се включват 1 400 градове, много организации и асоциации от 36 държави. С други думи – тази година празнуват 16 милиона съседи, не само в Европа, но и по цял свят.

 

Блок от столичния квартал „Стрелбище”, с адрес на ул. „Червена роза” 44, ще празнува в петък от 19 часа, похвалиха се от етажната собственост. На този ден живеещите от 26-те апартамента ще се съберат на двора всеки ще донесе по нещо за хапване и пийване в рамките на конкурса за „Най-добра домакиня”.

 

Ще бъдат раздадени и годишните грамоти за „Най-шумен съсед/съседка” и „Най-обиран съсед”. За последния приз конкуренцията е огромна, твърдят комшиите.

 

Мероприятието ще премине под традиционните лозунги „Не пий сам – позвъни на съседа!” и: „Съседката е най-близката ни жена!”, отбелязват от инициативния комитет.

 

Впечатляващото развитие на „Деня на съседа” е живо доказателство, че желанието за това да живеем по-добре заедно няма граници, посочват организаторите. По думите им празненствата дават възможност да си припомним ценности като солидарност, братство и приятелство, които трябва да излизат на преден план в междусъседските отношения.