Всяка страна има свои, понякога дори странни навици на пиене на алкохолни напитки

Отпускарският сезон започна и е време за пътешествия и опознаване на нови култури. Всяка страна има свои, понякога дори странни навици на пиене на алкохолни напитки.

 

Във всяка страна има различни навици и порядки и ако искате да се адаптирате по-лесно, трябва да ги следвате. Ако сте в България, не отказвайте, в случай че ви предложат от домашната ракия. Разбира се трябва да подсилите организма си с апетитни местни ястия, преди да изпиете своя аперитив.

 

Гърция – наслаждавайки се на вечерта с приятели, никога не казвайте наздраве с безалкохолна напитка. Според гърците това носи лош късмет.

 

Русия – никога не смесвайте алкохол с безалкохолно и не отказвайте напитка. Винаги пийте питието си чисто и не отказвайте, когато ви се предлага, тъй като рискувате да обидите домакина.

 

Италия – пийте вино и вода. Италианците консумират само вино или вода с ястията, всички други напитки като бира или безалкохолно са категорично неприемливи.

 

Чехия – вдигането на тост е задължително при всяко отпиване. То трябва да бъде съпътствано със зрителен контакт, тъй като обратното се счита за обида.

 

Холандия – пийте на екс. Смесете уискито с бира, поставете ръцете си зад гърба, вземете чашата с уста и пийте смело. Това е един чудесен начин да се внедрите в компания на местните.

 

Египет – никога не доливайте чашата си, оставете това на домакина.

 

Унгария – никога не казвайте наздраве с бира. През 1848 година 13 човека били екзекутирани, като това било отпразнувано с вдигане на наздравици с бира. От тогава досега унгарците не си казват наздраве с напитката.

 

Китай – след като изпиете напитката си, трябва да обърнете чашата с устието на долу. По този начин ще покажете, че сте доволни.

 

Турция – никога не поръчвайте питие само за себе си. Винаги поръчвайте бутилка за цялата компания.