Двама атакуваха бившата барета с гранатомет

 

Опит за покушение срещу Алексей Петров с гранатомет. Рано тази сутрин в час пик двама мъже атакуваха подсъдимия по мега делото „Октопод”. 


Сигналът за атентата е подаден от охраната на Алексей Петров в 8:45 тази сутрин. Автомобилът му е бил причакан от нападателите. А когато автомобилът е намалил за левия завой, мъжете са изстреляли снаряда. Гранатата е успяла да удари колата на Петров. Но за

Още по темата

щастие е причинила единствено матершиални щети Ето още какво разбрахме за инцидента.

 

Нападателите изстреляли снаряда, точно когато бронираният автомобил на Петров правил ляв завой към булевард "Черни връх". Изстрелът е засегнал предната дясна врата на автомобила, който се е прибрал на собствен ход до гаража, намиращ се на 200 метра от мястото на стрелбата.

 

Алексей Петров се прибира у дома с ударената кола, а охраната му подава сигнал в полицията, а изстрелът от гранатомета вече е разтърсил целия квартал.


"Имаше мощна експлозия. Цялата сграда се разклати, прозорците се тресяха, всичко се тресеше и не знаех какво се случва, след няколко секунди цялото това нещо се повтори, но беше по-силно и аз си казах, че всичко ще се пръсне. Изтичах веднага на тераса и погледнах към ъгъла на пътя и видях пушек или пара, нещо излизаше от там", разказва Кийт Грегъри, съсед.

 

Очевидци на инцидента са видели двама мъже да се качват в червен Опел "Астра" и да тръгват с мръсна газ. Колата е била с фалшиви номера и все още се издирва. 

 

След като е ударил колата на Алексей Петров, снарядът се е забил в съседна сграда, обясниха от МВР. Затова на място бяха извикани и специалисти по взривове. Полицаи пък оглеждаха района, както и храстите, в които са се скрили нападателите. 

 

Според експерти по сигурността колата на Алексей Петров не е взривена и той е оцелял, само защото снарядът не е успял да се взриви при удара в автомобила.


Няколко часа след стрелбата от прокуратурата обявиха, че са започнали разследване за опит за убийство със средства и по начин опасен за мнозина, а именно стрелба с гранатомет по лек автомобил.


А Алексей Петров обясни, че "е станала грешка, защото няма никакви основания да атакуват него".