Жената оставила спестяванията си от 1500 лева под контейнер за боклук

Въпреки многократните предупреждения и в медиите, и от полицията, екипът ни в Монтана попадна на поредния случай на измамена жена. Тя обаче била сигурна, че помага на полицията, защото им се обадила да им каже за обаждането от измамниците. Всичко започва с позвъняване на домашния телефон.

„Каза изнесете парите, които имате 30 000 лева отвън, защото ще дойдем и ще ви пребием. Ние сме няколко човека и ще ви разкатаем”, разказва Параскева Симеонова.

Но хората не се хващат и звънят на полицията.

По темата

„И аз се обаждам на 112 и им казвам да изпратят полиция, защото ни се обаждат измамници и казват, че ще ни убият”, продължава разказа си Параскева Симеонова.

И докато чакат истинската полиция, измамниците отново им звънят с познатата схема - че са от полицията и трябва да им съдействат, за да хванат телефонните измамници.

Жената оставя спестяванията си от 1500 лева под контейнер за боклук пред голям хранителен магазин и си тръгва убедена, че полицията ще й ги върне.

Параскева и съпругът й се усетили, че не са помагали на истинската полиция, чак след като патрулката пристигнала и пари нямало. А само за един ден в Монтана, на телефонни измамници са дадени над 13 000 лева.

Репортер: Биляна Борисова

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.