Мистър Хенсъм беше спечелен на търг от американка

Внушително дебел котарак, озовал се наскоро в приют за животни в САЩ и превърнал се в интернет звезда, вече има нова стопанка, пише в. "Метро". 

Коте-фелдшер работи в полски приют (ГАЛЕРИЯ)

Преди повече от седмица приют за животни в Северна Каролина, САЩ, съобщи, че издирва собственика на един изключително дебел гост - 14-килограмов котарак, припомня изданието.
От приюта на окръг Чатъм споделиха снимка на тантурестия симпатяга, придружена от посланието: "Някой познава ли този котарак? Той тежи 14 килограма! Очевидно някой се е грижил за него, въпреки че се озова при нас като бездомник". 

Офис котката Феликс - на косъм от смъртта (ВИДЕО)

Служителите не успяха да открият идентификационен чип, въпреки че използваха два различни скенера. От приюта оповестиха също, че не са попаднали на съобщения за изгубени котки, както и че досега никой не се е свързал с тях, за да потърси дебелия питомец.

Огромният гост значително надхвърля максималното тегло за вида си, от което стана ясно, че не е прекарал дълго време на свобода. Служителите в приюта нарекоха котака Мистър Хенсъм (Господин Представителен) и го настаниха върху масивен рафт, след като се установи, че не се побира в стандартните клетки.

ДРАМА В БРИТАНСКИ МЕДИИ: Котаракът Лари спря да гони мишки (СНИМКИ)

Тогава беше съобщено, че ако собствениците на косматия дебелак не го потърсят до една седмица, той ще бъде предложен за осиновяване. 

Тъй като Мистър Хенсъм се превърна в интернет звезда, за него беше организиран своеобразен търг. Желаещите да осиновят дундьото трябваше да докажат, че са готови не само да се грижат за него, но и да пръснат сериозни средства за изследвания, тренировки и специално изготвена от ветеринар диета, уточнява БТА. 

ШАНС ЗА ЖИВОТ: Поставиха изкуствени лапи на котка (ВИДЕО)

Късметлийката, "спечелила" Мистър Хенсъм, се нарича Анджела Фрейзи. Дамата не крие, че е очарована от новия си питомец и се зарича, че ще направи всичко възможно той да бъде здрав и щастлив. Жената има опит - другият й котарак, Спок, също е бивш дебелак. 

Освен че вече има нов дом, Мистър Хенсъм ще се сдобие и с ново име, както и със страница във Фейсбук, на която новата му стопанка ще публикува информация за напредъка му в отслабването.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.