Тя се наложила заради кръвоизлив в мозъка

Около час и половина е продължила операцията, която привечер бе извършена по спешност на изтъкнатия щангист Наум Сюлейманоглу заради получен мозъчен кръвоизлив в болницата "Мемориал-Атакьой", където лежи повече от един месец, предаде БТА.

Легендата в щангите Наим Сюлейманоглу е в кома

Според съобщение от лечебното заведение, поради кръвоизлива и свързан с него увеличаващ се оток, на Наим е била извършена мозъчна операция по спешност.

Наим Сюлейманоглу е изваден от медикаментозната кома (ГАЛЕРИЯ)

Проф. д-р Ялчън Полат, който на 6 октомври трансплантира черен дроб на легендарния щангист, заяви, че "съществува опасност за живота на спортиста и той се намира в реанимация".

"Във функциите на органите нямаше компликации. При болни, претърпели сложна трансплантация и лежащи дълго време, е възможно да се получат инфекции. Но в изследванията на Наим се появиха негативни неврологични резултати. Отново направихме томография и взехме решение за операция по спешност, тъй като съществува опасност за живота му. Целта на операцията е да премахнем риска от отока в областта на мозъка", обясни лекарят. 

Наим Сюлейманоглу – в разцвета на кариерата си (ГАЛЕРИЯ)

На 26 септември Наим бе приет в болница в критично състояние с диагноза цироза и се налагаше спешно да му се направи трансплантация, за да живее.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган лично се ангажира със случая и за Наим се полагат изключителни грижи в болницата "Мемориал" - най-добрата в Турция.

Наим Сюлейманоглу претърпя успешна трансплантация

На 6 октомври му бе извършена животоспасяваща трансплантация на черен дроб, за която донор стана негов приятел. 

Ердоган до леглото на Наим Сюлейманоглу (ВИДЕО)

Преди около седмица турският министър на младежта и спорта Осман Ашкън Бак бе на посещение при болния Наим. Той съобщи, че щангистът е получил мозъчен кръвоизлив поради което е в интензивното отделение и е на системи. По думите на министъра лекарите отвреме-навреме приспивали Сюлейманоглу.

СЛЕД ТРАНСПЛАНТАЦИЯТА: Олимпийският шампион Наим Сюлейманоглу отново в болница

Близо 1200 българи чакат животоспасяващи трансплантации (ВИДЕО)

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК. Там очакваме и вашите коментари.

Спортни новини четете ТУК.