Цветан Георгиев е със счупен крак, бит е с железен прът

Нападнаха и пребиха жестоко заместник-кмета на Ловеч тази сутрин. Маскиран мъж е атакувал градоначалника пред блока му в квартал "Здравец".

Мъж се оплака, че е бит от кмета на Симитли

Нападателят е бил въоръжен с железен прът и маскиран с чорап на главата. Нанесъл е удари по главата и тялото на Цветан Георгиев.

Сигнал за нападението е подал самият зам.-кмет, който е бил адекватен, но с множество наранявания.

Пострадалият е настанен в болница с тежки наранявания, включително и счупен крак.

Бой и заплахи за съд между пресаташе на ОФК „Пирин” и кмета на Симитли

Според кметството в Ловеч атаката може да е заради борбата на Георгиев срещу незаконната сеч. Той е подавал 2 сигнала до прокуратурата за незаконна сеч.

Травмите не са животозастрашаващи.

„Това е агресия срещу държавността. За мен това е терористичен акт, варварско посегателство”, заяви кметът Корнелия Маринова. „Чувала съм от него, а и от други хора, че от един сектор тук в Ловеч му се отправят заплахи. Свързано е с конкретно с работата му по издаване на разрешения за сеч. Подозирам, че от този сектор произлиза нападението”.

Двата сигнала за незаконна сеч, подадени от Георгиев, са срещу фирма за дърводобив от съседното село Баховица. Собственикът й Генади Марков днес беше разпитан в полицията. Според баща му, бивш кмет на селото, срещу пребития Цветан Георгиев е имало сигнали за злоупотреба.

За побоя над Цветан Георгиев все още няма задържан.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.