Той хвърли вината за анексирането на полуострова върху своя предшественик Барак Обама

Американският президент Доналд Тръмп не изключва възможността да признае Крим за част от Русия, предаде БГНЕС. 

На въпрос може ли да признае Крим за част от Русия, Тръмп отговорил: "Ще видим". Всъщност той хвърли вината за анексирането на полуострова от Русия върху своя предшественик Барак Обама, който "направил това възможно".

Обявиха къде и кога ще е първата двустранна среща Путин - Тръмп

Що се отнася до санкциите на Вашингтон срещу Москва и възможността за отменянето им, Тръмп каза: "Ще видим какво прави Русия".

По-рано американският президент каза, че на срещата на 16 юли в Хелзинки с руския президент Владимир Путин той ще повдигне въпроса за "руската намеса" в изборите в САЩ. Двамата президенти ще обсъдят и други кризисни въпроси като конфликта в Сирия и положението около Украйна.

Според Си Ен Ен, позовавайки се на дипломатически източници, Тръмп имал намерение да постигне договорка, която би му помогнала бързо да изтегли американските войски от Сирия. В тази връзка Дмитрий Песков, говорителят на Путин, отбеляза, че не знае на какво се базира тази информация. Песков подчерта, че Русия е готова да предприеме стъпки към нормализиране на отношенията със САЩ дотолкова, доколкото за такива действия е готова американската страна.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.