Посетителите ще могат да видят нови експонати и два мамута от Ледниковата епоха

Атрактивната изложба "Живите динозаври" се завръща в България и това лято, гостувайки за втори пореден път във Варна. Напълно нови макети на праисторическите влечуги в реални размери ще бъдат разположени в Морската градина от 7 юли до началото на септември.

СНИМКИ ОТ ИЗЛОЖБАТА ВИЖТЕ ТУК

25 от най-характерните екземпляри от праисторически времена са пресъздадени в движещи се и издаващи звуци макети на динозаври. Сред тях е и най-популярният сред децата Т-Рекс, но и четири напълно нови представителя от Ледниковата епоха, сред които Мамут и Мастодонт. Изложбата е дело на компанията „Ауреа" с подкрепата на експерти палеонтолози от Аржентина и специалисти в художествената детайлна разработка.

Огромните движещи се фигури на динозаври са изградени с внимание и към най-малкия научен детайл и чрез усъвършенствана аниматорска технология, която дава възможност да се “съживят" отново. Всеки експонат е изработен с характерните за дадения вид цвят, текстура, движения и звук, което прави фигурите толкова реалистични, че са необходими само няколко минути на посетителите, за да се пренесат милиони години назад. Освен интерактивните фигури, изложбата запознава и с любопитни факти за произхода и живота на динозаврите, техните навици, обитаеми територии, как са ловували и как са отглеждали малките си.

От началото на нейното представяне изложбата е посетена от повече от 10 млн. души по целия свят. Експонатите, които ще бъдат във Варна, до момента са представяни само в Бахрейн и Москва, както и миналата есен в София.

Билетите са на цени от 10 лв. за лица до 14 г. и 12 лв. за лица над тази възраст. Деца до 2 г. влизат безплатно. Билети могат да бъдат закупени на място на входа на изложбата в Морската градина във Варна. Тя ще бъде достъпна за посетители всеки ден от 10.00 ч. до 22.00 ч.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК.